- نقد و بررسی
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
اجزای تشکیل دهنده رله شیشه ای
- بوبین: بوبین سیم پیچ یا کویل که با برق دار شدن دو سر مثبت و منفی آن تبدیل به آهنربا که به حالت مگنت در می آید.
- کنتاکت ها: کنتاکت ها شامل ورودی و خروجی هستند که سیم کشی می شوند.
- تیغه مشترک ( COM): این تیغه محل وصل سیم برق ورودی مشترک می باشد.
- تیغه های NO: این نوع تیغه ها که محل نصب سیم های خروجی مدار هستند در صورتی ک بوبین رله شیشه ای برق دار باشد بسته می شود و اگر بوبین برق دار نباشد این کنتاکت باز می ماند.
- تیغه های NC: این نوع تیغه ها محل نصب سیم های خروجی مدار فرمان می باشد. اگر بوبین رله شیشه ای برقدار باشد این کنتاکت باز می شود و در صورتی که بوبین بدون برق باشد این کنتاکت بسته خواهد بود.
پارامترهای انتخاب رله :
نوع ولتاژ کاری: که به دو دسته AC و DC تقسیم میشوند.( توجه: این ولتاژ مربوط به ولتاژ تحریک بوبین میباشد و کنتاکت قابلیت اتصال به هر دو نوع ولتاژ AC و DC را داراست) که یکی از مهم ترین پارامتر هاست که می توان آن را وایرینگ کرد.
ولتاژ تحریک: ولتاژ تحریک یا ولتاژ بوبین میتواند رنجهای مختلفی نظیر ۵، ۱۲، ۲۴، ۴۸ ، ۱۱۰ و ۲۲۰ ولت باشد.
تعداد پایه یا تعداد کنتاکت: رلهها در انواع تک کنتاکت، دو کنتاکت، سه کنتاکت، چهار کنتاکت و …. تولید میشود. ( تک کنتاکت یعنی یک تیغه COM, NC , NO، دو کنتاکت یعنی دو تیغه COM, NC , NO که کاربرد بیشتری داردند) تعداد کنتاکت با توجه به تعداد المانهایی که قصد کنترل همزمان آنها را داریم، مشخص می شود.
آمپر رله: منظور از آمپر، حداکثر جریانی است که میتوان از کنتاکت سیم پیچ رله عبور داد. که در بازار برق مدلهای ۵، ۶، ۸، ۱۰، ۱۲، ۱۶ و ۲۵ آمپر وجود دارد . نکته مهم اینجاست که باید توجه کنید مقدار جریان اعلامشده توسط شرکت های سازنده، مربوط به بارهای اهمی بوده و در صورت اتصال بارهای سلفی یا خازنی نظیر انواع شیرهای برقی، ترمزها، لامپهای LED و ... جریان بسیار کمتر خواهد داشت.
یکی از مهم ترین مورد در انتخاب این رله ها ولتاژ تحریک آن هاست که 24 ولت یا220ولت که اهمییت بالایی دارد که برای خرید آن باید روپلاک قطعه را بررسی کرد.