رله حالت جامد (SSR) یک دستگاه سوئیچینگ الکترونیکی است که با اعمال ولتاژ خارجی (AC یا DC) در پایانه های کنترل آن، روشن یا خاموش می شود. آنها عملکردی مشابه یک رله الکترومکانیکی دارند، اما الکترونیک حالت جامد فاقد قطعات متحرک است و طول عمر عملیاتی بیشتری دارد. رله های حالت جامد در سال 1971 توسط بخش Crydom Controls از یکسو کننده های بین المللی اختراع شد.
SSR ها شامل یک سنسور است که به ورودی مناسب (سیگنال کنترل) پاسخ می دهد، یک دستگاه سوئیچینگ الکترونیکی که برق را به مدار بار سوئیچ می کند، و یک مکانیسم کوپلینگ برای فعال کردن سیگنال کنترلی برای فعال کردن این کلید بدون قطعات مکانیکی. آنها ممکن است برای تغییر بارهای AC یا DC طراحی شوند. SSR های بسته بندی شده از دستگاه های نیمه هادی قدرت مانند تریستور و ترانزیستور برای تغییر جریان تا حدود صد آمپر استفاده می کنند. SSR ها در مقایسه با رله های الکترومکانیکی سرعت سوئیچینگ بالایی دارند و هیچ تماس فیزیکی برای فرسودگی ندارند. SSR ها قادر به تحمل یک اضافه بار لحظه ای زیاد به روشی که یک رله الکترومکانیکی می تواند نیست و مقاومت "روشن" بالاتری دارند.
درست مانند رلههای الکترومکانیکی معمولی، SSRها جداسازی الکتریکی کاملی را بین کنتاکتهای ورودی و خروجی خود ارائه میکنند و خروجی آن مانند یک کلید الکتریکی معمولی عمل میکند، زیرا در هنگام نارسانایی (باز) مقاومت بسیار بالا و تقریباً بینهایت دارد و مقاومت بسیار پایینی دارد. هنگام انجام (بسته). رلههای حالت جامد را میتوان برای تغییر جریان AC یا DC با استفاده از خروجی SCR، TRIAC یا سوئیچینگ ترانزیستور به جای کنتاکتهای معمولی مکانیکی (NO) طراحی کرد.
اینها اساساً دستگاه های نیمه هادی هستند که برای کنترل بار استفاده می شوند بنابراین این دستگاه ها از خواص الکتریکی نیمه هادی های حالت جامد مانند ترانزیستورها، ماسفت، تریاک و غیره برای اجرای عملیات سوئیچینگ ورودی و خروجی استفاده می کنند.
Solid State Relay DC Input Circuit